هدف از پژوهش حاضر، بررسی ویژگی های میکروبی روغن کرمانشاهی جمع آوری شده از مناطق مختلف عشایری استان کرمانشاه بود. تعداد ۲۱۰ نمونه روغن حیوانی تازه (g 600-500) تهیه شده از شیر گوسفند و بز در اواخر فصل بهار و اوایل فصل تابستان 1399 از ۷ منطقه عشایرنشین استان کرمانشاه جمع آوری گردید. میانگین تعداد باکتریهای کل، باکتری های سایکروتروف، کلیفرم ها، اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و کپک و مخمر در نمونه های روغن به ترتیب log CFU/g 91/2، 39/3، 46/2، 1 >، 44/2 و 46/2 تعیین گردید. نتایج این مطالعه نشان داد، 47/10% و 61/7% از نمونههای روغن حیوانی به ترتیب به استافیلوکوکوس اورئوس و کلیفرم ها آلوده بودند. هیچکدام از نمونه های روغن به اشریشیا کلی آلوده نبودند. نتایج مطالعه حاضر نشان دهنده کیفیت مطلوب میکروبی نمونه های روغن حیوانی جمع آوری شده از مناطق مختلف استان کرمانشاه در محدوده استاندارد ملی کره و روغن کره می باشد.
شهبازی, یاسر, شاویسی, نسیم, کرمی, نگین, & ورمیرا, کامبیز. (1402). بررسی وضعیت آلودگی میکروبی روغن حیوانی تولیدی در مناطق مختلف عشایری استان کرمانشاه. فصلنامه پیشرفت و توسعه استان کرمانشاه, 3(1), 75-102. doi: 10.22034/mpo.2024.403786.1079
MLA
یاسر شهبازی; نسیم شاویسی; نگین کرمی; کامبیز ورمیرا. "بررسی وضعیت آلودگی میکروبی روغن حیوانی تولیدی در مناطق مختلف عشایری استان کرمانشاه". فصلنامه پیشرفت و توسعه استان کرمانشاه, 3, 1, 1402, 75-102. doi: 10.22034/mpo.2024.403786.1079
HARVARD
شهبازی, یاسر, شاویسی, نسیم, کرمی, نگین, ورمیرا, کامبیز. (1402). 'بررسی وضعیت آلودگی میکروبی روغن حیوانی تولیدی در مناطق مختلف عشایری استان کرمانشاه', فصلنامه پیشرفت و توسعه استان کرمانشاه, 3(1), pp. 75-102. doi: 10.22034/mpo.2024.403786.1079
VANCOUVER
شهبازی, یاسر, شاویسی, نسیم, کرمی, نگین, ورمیرا, کامبیز. بررسی وضعیت آلودگی میکروبی روغن حیوانی تولیدی در مناطق مختلف عشایری استان کرمانشاه. فصلنامه پیشرفت و توسعه استان کرمانشاه, 1402; 3(1): 75-102. doi: 10.22034/mpo.2024.403786.1079